Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 21 mai 2019 - Anul XXIV, nr. 116 (7117)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Cezar STRATON

Cezar STRATON


Prin pădurea de cuvinte

Căsătoria: între Rai şi Iad (II)

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Motto: „Dumnezeu a creat sexul. Preoţii au creat căsniciile.” (Voltaire, 1694-1778, cel care a mai spus şi că: „mariajul este singura aventură la îndemâna laşilor”)

Cuplu.„Cuplul se bazează pe un (prea vechi – n.a.) mit fuzional. Ca şi cum n-am fi decât unul, în vreme ce noi suntem şi vom rămâne, definitiv, doi.” (Denis Robert). Dacă (?!). „Dacă Dumnezeu ar fi vrut ca dragostea să fie eternă, ar fi eternizat (şi) dorinţa.” (Jean Anouilh). Regret. „Am fost căsătorit de un judecător. Trebuia să fi cerut un juriu.” (Groucho Marx, 1890-1977).

Out.„Soţul meu spune că are nevoie de mai mult spaţiu… Aşa că l-am încuiat afară” (Roseanne Barr). Travestit. „Am ieşit cu un travestit şi mama mi-a zis: Mărită-te cu el, o să-ţi dublezi gardebora” (Joan Rivers, 1933-2014). Dezamăgiri. „Bărbaţii se căsătoresc cu femei în speranţa că acestea nu se vor schimba niciodată. Femeile se căsătoresc cu bărbaţi în speranţa că aceştia se vor schimba. Invariabil, la urmă şi unii, şi alţii sunt dezamăgiţi.” (Albert Einstein, 1879-1955).

Instituție.“Căsătoria este o instituţie fantastică, dar eu nu sunt pregătită pentru nici o instituţie” (Mae West, 1893-1980), parafrazându-l pe HL Mencken („Căsătoria este o instituţie minunată, dar cine vrea să trăiască într-o instituţie?”). M.W. mai spunea şi că „bărbaţii sunt hobby-ul meu, iar dacă mă căsătoresc vreodată, va trebui să renunţ”. Iubire. „Nu cred că soţia mea mă place foarte mult, când am făcut infarct, ea a trimis o scrisoare către ambulanţă” (Frank Carson, 1926-2012, autor de glume despre căsătorie, deşi în realitate a fost 62 de ani căsătorit cu iubita din copilărie.). Bărbați. „Am fost căsătorită cu un marxist şi cu un fascist, dar nici unul nu ducea gunoiul” (Lee Grant).

Singurătate(în doi). „Dacă îţi este frică de singurătate, nu te căsători” (Anton Cehov, 1860-1904). Invenții. „Căsătoria este o invenţie minunată, dar şi un kit pentru repararea unei biciclete este la fel de minunat.” (Billy Connolly, actor de comedie). Replici.Soția: - Astăzi am fost la doctor şi mi-a spus că am sânii ca o fetişcană de 20 de ani. Soțul: - Despre fundul şi burta de 45 de ani n-a spus nimic? - Nu, despre tine n-am discutat.

Nimic.„Problema cu unele femei este că se entuziasmează pentru nimic – apoi se mărită cu el” (Cher). Bărbos. „Nici o baie de pe pământ nu te va recompensa pentru căsătoria cu un bărbos pe care îl urăşti” (Dodie Smith, 1896-1990, autoarea romanului „101 dalmaţieni”). Tardiv. „Un bărbat nu ştie ce este fericirea până când nu se căsătoreşte, dar atunci este prea târziu” (Frank Sinatra, 1915-1998)

Ideal.„O căsătorie reuşită ar fi între o soţie oarbă şi un soţ surd” (Michel de Montaigne, 1533-1592).  Woody-isme. „Practic, soţia mea era imatură. Mă aflam în baie, a intrat şi mi-a scufundat corăbioarele.” (Woody Allen, cel care a mai spus şi: „Căsnicia este moartea speranţei”, dar şi: „Am avut tendinţa să-mi plasez soţia sub un piedestal”). True. „Când m-am măritat, am vrut o căsnicie adevărată.” (Audrey Hepburn, 1929-1993)

Banalitate.„Ea era sătulă de el, pe cât de obosit de ea era el. Emma a regăsit şi în adulter banalitatea căsătoriei.” (Gustave Flaubert, 1821-1880, Madame Bovary). Pedeapsă. „În unele ţări, căsnicia este o pedeapsă pentru furtul din magazine” (Wayne către Garth în filmul Wayne’s World, 1992). Triumf. „Căsătoria este triumful imaginaţiei asupra inteligenţei. A doua căsătorie este triumful speranţei asupra experienţei”. (Oscar Wilde, 1854-1900)

A.D.N.Despre inconvenientele „tehnicii de vârf”. Ori despre neşansa de a avea o nevastă supercalificată, dar geloasă. Anne Gordon, expert în analize genetice la laboratorul Poliţiei din Michigan, a prelevat – din chiloţii daţi ei la spălat de soţ, un cunoscut jucător de fotbal american – urme de ADN feminin, dar care nu-i aparţineau. Ca urmare, a intentat imediat divorţ. Avocatul bărbatului a deschis, la rându-i, acţiune împotriva Annei, care a folosit în interes personal laboratorul Poliţiei. Nu cunoaştem finalul acestei poveşti, dar eu l-aş întreba, retoric, pe fotbalist: dacă ştiai ce nevastă posezi, de ce nu-ţi speli singur lenjeria?

Adolescenţă.Ori despre durerea de a fi singur, dorinţa de a fi doi, teama de a nu deveni... trei! Splendid: treimea nedorită poate fi cea completată fie de un băiat concurent „intrus”, ghinion ce sleieşte dorinţa, şansa visul de a fi numai doi (tu şi ființa iubită)... fie de spaima unei sarcini nepoftite, nedorite în anii de liceu!

Adonis. Personaj mitologic de rară frumuseţe, adorat (apoi pedepsit să se transforme într-o floare trecătoare) de însăşi zeiţa iubirii, Afrodita. E firesc să mă întreb de ce leacurile de ajutat potenţa virilă se numesc „afrodisiace” şi nu „adonisiace”. Oare pentru că asemenea adjuvante sunt menite a spori, în primul rând, plăcerea urmaşelor celei numite în mitologia romană Venus ori Venera? Adică, mai pe şleau, stimulentele sunt, de regulă, administrate bărbaţilor (dar, de fapt, inventate, perfecţionate tot de bieţii bărbaţi întru bucuria „afroditelor” - de regulă nemulţumite de ei, de prestaţia lor, „nesatisfăcătoare”; asta cel puţin financiar). Atunci lasă că şi noi, descendenţii (mai mult ori mai puţin comparabili, ca frumusețe, cu Adonis) ne-am răzbunat lingvistic, numind „venerice” bolile cu transmisie sexuală. Dar cred că, dincolo de această meritată, dar palidă „revanşă”, suntem încă departe de a fi „chit pe chit” cu afroditele ce se cred, în sinea lor (şi adesea chiar sunt!), „afrodisiace” doar prin simpla lor aflare, preumblare grațios-aluzivă, felină, în preajma noastră...

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Căsătoria: între Rai şi Iad (II).
 Vizualizări articol: 2425 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
Căsătoria: între Rai şi Iad (II)2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei